Utvalg: | Planutvalget |
---|---|
Dato: | 23.11.2017 17:00 - 19:00 |
Møtested: | Formannskapssalen |
Sakskart: | ![]() |
Møteprotokoll: | ![]() |
Vedtak:
Protokoll fra Planutvalgets møte 9.11.2017 godkjennes slik den foreligger.
Votering:
Enstemmig godkjent.
Innstilling:
Strategi for overvannshåndtering 2017-2030tas til orientering.
Votering:
Rådmannens forslag ble enstemmig vedtatt.
Innstilling:
Bærum kommune samtykker ikke til at det etableres rushtidsbom som beskrevet i alternativ A av hensyn til de skadevirkninger det vil forventes å gi i form av økt trafikkbelastning i Øygardveien/Haukeveien og redusert trafikksikkerhet for skolebarn i området. Akershus fylkeskommune anmodes i stedet om å be Ruter endre bussenes trasé i tråd med alternativ C. Trafikksituasjonen gjennom Bekkestua sentrum overvåkes.
Før behandling ble habilitetsspørsmålet vedrørende Ida Ohme Pedersen vurdert. Begrunnelsen er blant annet at utfallet av saken kan innebærer særlig fordel, tap eller ulempe for noen som hun har nær personlig tilknytning til. Planutvalget fant, etter en helhetsvurdering av bl.a. kommuneloven §40.3,c og forvaltningsloven § 6.2, at Ida Ohme Pedersen er habil.
Votering:
Fellesforslaget ble enstemmig vedtatt.
Forslag fra Lørstad oversendes rådmannen og bes vurdert innen formannskapet behandler saken.
Vedtak:
Privat forslag til reguleringsplan, detaljregulering for Nesveien 15 tilpasses planutvalgets vedtak før rådmannen legger planen ut på høring og offentlig ettersyn på delegert fullmakt:
Felt B1: Maks 4 etasjer uten takterrasser.
Felt B2: Det etableres ikke takterrasser.
Votering:
Ved alternativ votering mellom fellesforslaget og rådmannens forslag, ble fellesforslaget vedtatt med 4 mot 1 stemmer (Ap).
Vedtak:
Forslag til offentlig reguleringsplan, detaljreguleringfor Hestehagbukta-Børsvei 14a og 15, planID 2016028, plankart dokument 3706683, og bestemmelser, dokument 3706246, sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn, jf. plan- og bygningsloven § 12-10.
Votering:
Rådmannens forslag ble enstemmig vedtatt.
Lørstads forslag fikk 1 stemme (Ap) og falt.
Vedtak:
Søknad om arealoverføring, som vist på situasjonskart, dokument 3774116, godkjennes.
Votering:
Forslag fra Udnes ble enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Søknad om dispensasjon fra reguleringsplan for Høvik Gård, nordre del, parsellene 1-19, planID 1943011, alternativ 1 som vist på kart, dokument 3783882 og alternativ 2 som vist på kart dokument 3783883, godkjennes.
Votering:
Forslag fra Udnes ble enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Planutvalget slutter seg til rådmannens begrunnelse, og omgjør ikke vedtaket av 15.06.2017.
Saken sendes Fylkesmannen som avgjørende organ.
Votering:
Rådmannens forslag ble enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Planutvalget tar klagen delvis til følge og gir midlertidig dispensasjon fra byggeforbudet i Marka (jf § 5) og fra LNF-formålet i kommuneplanen (jf bestemmelse § 32.1), til platting mellom hytta og annekset, så lenge tiltakshaver Anny Standenæs eier eiendommen med gnr. 69 bnr. 9, jf markaloven § 15 og plan- og bygningsloven § 19-2. Fylkesmannen har ikke uttalt seg negativt til plattingen, og etter en konkret vurdering finner Planutvalget at hensynene bak markaloven og kommuneplanens LNF-formål ikke blir satt vesentlig til side, og at det samlet sett foreligger en klar overvekt av fordeler for å gi dispensasjon. Planutvalget har særlig vektlagt at plattingen i det vesentlige ligger på bakkenivå og kun nedbygger et areal mellom hytta og annekset, og at plattingen gir tiltakshaver bedre tilgjengelighet til soverom/annekset. Plattingen er ikke særlig eksponert og når den er midlertidig, kan ikke Planutvalget se at plattingen vil gi ulemper for friluftslivet, naturmiljøet eller allmenne interesser.
Hva gjelder klage på avslått bod, så slutter Planutvalget seg til rådmannens begrunnelse, og omgjør ikke vedtaket av 28.06.2017.
Saken sendes Fylkesmannen som avgjørende organ.
Votering:
Fellesforslaget ble enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Planutvalget slutter seg til rådmannens begrunnelse, og omgjør ikke vedtaket av 18.05.2017.
Saken sendes fylkesmannen som avgjørende organ.
Votering:
Rådmannens forslag ble enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Planutvalget slutter seg ikke til rådmannens begrunnelse, og omgjør vedtaket av 04.06.2017 og gir dispensasjon for bolig nr. to som omsøkt.
Tiltaket er i strid med gjeldende regulering som kun viser ett hus på eiendommen, og kan ikke godkjennes med mindre det gis dispensasjon etter pbl § 19-2. Hensynene bak reguleringsplanen som er styrket av kommuneplanens § 2.2a, er bla. å hindre uønsket fortetting. Da området allerede er fortettet gjennom flere fradelinger, kan planutvalget ikke se at hensynene bak bestemmelsen blir vesentlig tilsidesatt dersom det gis dispensasjon i dette ene tilfellet.
Eiendommen har et areal på 1903m2, og er vesentlig større en mange av de omkringliggende eiendommene hvor det tidligere er godkjent deling, og en dispensasjon vil derfor i liten grad medføre en uønsket fortetting av området. Tiltaket har en god arkitektonisk utforming, og plassering av huset som fortsettelse av husrekken som ligger nærmest veien er godt gjennomtenkt. Utformingen av fotavtrykket gir god plass mot det eksisterende huset, og etter planutvalgets oppfatning vil det være en fordel for eiendommen og området at utbygging av eiendommen skjer i form av en ny bygningskropp istedenfor en ombygging av eksisterende enebolig til en stor tomannsbolig. Selv om den nye boligen vil medføre en ytterligere fortetting av området, finner planutvalget under henvisning til ovennevnte og eiendommens historikk, at fordelene ved en dispensasjon er vesentlig større enn ulempene etter en samlet vurdering.
Votering:
Fellesforslaget ble enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Planutvalget slutter seg til rådmannens begrunnelse, og omgjør ikke vedtaket av 21.04.2017.
Saken sendes fylkesmannen som avgjørende organ.
Votering:
Rådmannens forslag ble enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Refererte dokumenter tas til orientering slik de foreligger.
Votering:
Enstemmig godkjent.
Vedtak:
1. Øverland: Området er avsatt som «nytt boligområde» i kommuneplanens arealdel. Tidligere i år ble det fremmet et reguleringsforslag i tråd med kommuneplanen. Planutvalget ønsket ikke å fremme reguleringsplanen videre. Området foreslås omdisponert til offentlig tjenesteyting eller LNF-område og legges ut på høring.
2. Brekkeski: Kommunen har behov for å utvide kapasiteten på Brekkeski boliger. Det er gjennomført et mulighetsstudie med flere alternativer. Det foreslås at to alternative plasseringer legges ut på høring, samt en mulig utvidelse av HVPU området ved Nordby gård. Dette området benyttes i dag som aktivitetssenter. Et av alternativene for Brekkeski ligger i LNF, det andre ligger dels på regulert boligområde og dels på LNF. Området på Nordby gård ligger som LNF-område, men bruken er offentlig.
3. Kirkerudbakken: Et innspill om etablering av 6 boligtomter ved Åses vei nær Kirkerudbakken foreslås lagt ut på høring. Innspillet ble vurdert ved 1.gangsbehandling av kommuneplanen, og medfører at det aktuelle området omdisponeres fra LNF til boligområde. Se dokument 3387911 «oppsummering og vurdering av eksterne innspill» (side 98) for avgrensing av området.
4. Østre Frogner gård: Innspill om omdisponering av LNF-områder tilknyttet Østre Frogner gård til henholdsvis boligformål/tjenesteyting/idrett ble vurdert av rådmannen ved 1.gangsbehandling av kommuneplanens arealdel. Grunneier mener kommunen har gjort en saksbehandlingsfeil da innspillene ikke ble behandlet da formannskapet behandlet planen. For å rette opp denne feilen legges innspillene nå ut på begrenset høring. Innspillet omfatter i alt 4 områder. Se dokument 3387911 (side 17) for avgrensing av områdene.
5. Grorudenga i Lommedalen: Et innspill om omdisponering av LNF-områder tilknyttet Grorudenga gård til boligformål foreslås lagt ut på høring. Områdene ble vurdert av rådmannen ved 1.gangsbehandling. Se dokument 3387911 (side 111) for avgrensing av områdene.
6. Franzefoss: Innspill om utvidelse av uttaksområdet på Steinshøgda foreslås lagt ut på høring. Kommunen vedtok utvidelsen i forbindelse med behandling av gjeldende arealdel i juni 2015. Fylkesmannen hadde innsigelse til utvidelsen og fikk medhold når Klima- og miljødepartementets behandlet den. Utvidelse av steinbruddet er aktualisert på nytt som følge av problematikk rundt håndtering av det fremtidige masseoverskuddet i Bærum, og eventuell bruk av steinbruddet som område for massehåndtering. Innspillet medfører at området omdisponeres fra LNF til råstoffutvinning.
7. Marie Michelets vei 8, samt parsell av gnr/bnr 6/10, Valler:
Innspillet har kommet fra Kritt arkitekter på vegne av tiltakshaver og er med i "oppsummering og vurdering av eksterne innspill" datert 20.11.16 dok nr. 3387911 i vedlegg kommuneplanen 2017-2035 på side 83-84. Forslaget legger opp til 40-50 boliger.
Rådmannen anbefalte ikke forslaget pga en ønsket omregulering av området fra "boligområde" til "hensynssone landskap". Og at avstand til skinnegående kollektivtilbud er for langt. 1400 meter til Gjettum og 1700 meter til Sandvika.
Området grenser til Marie Michelets vei i Nord og Brynsveien i sør. I Brynsveien er det bussforbindelse hvert 10. minutt til Sandvika og Oslo. Dvs meget god bussdekning. Videre ligger området sentralt i forhold til Sandvika i gå- og sykkelavstand. Siden området ikke er direkte i senterområdene kan det forventes at boligprisene kan bli mer overkommelig for flere og slik sett være et tilskudd her.
Når det gjelder ønsket om "hensynssone landskap" er området omkranset av bebyggelse på hver side av veien på syd- og nordsiden.
En utbygging her vil ikke påvirke åsryggen og fjernvirkningen av denne.
Votering:
Barlands forslag til område 1 ble enstemmig vedtatt.
Område 2, 3, 4 ble enstemmig lagt ut på høring.
Område 5 Grorudenga i Lommedalen ble lagt ut på høring med 3 mot 2 stemmer (Ap, V).
Område 6 ble enstemmig lagt ut på høring.
Område 7 Marie Michelets vei 8, samt parsell av gnr/bnr 6/10, Valler, ble enstemmig lagt ut på høring.
Protokolltilførsel angående område 5 Grorudenga fra Tiril Barland (V):
Venstre anser ikke begrunnelsen for å legge ut på høring som god, og mener forøvrig at forslaget strider mot bl.a arealstrategien.
Protokolltilførsel angående område 5 Grorudenga fra Odd Willy Lørstad (Ap):
En slik områderegulering vil skape presendens spesielt i Lommedalen hvor mange gamle gårdsbruk og eiendommer kan hevde å ha tilsvarende arealer regulert som LNF-områder. Et slikt tiltak vil pga likebehandling kunne åpne for en massiv utbygging i Lommedalen. Enhver utbygging her vil bli bilbasert pga lite effektivt kollektivtilbud og forverre en allerede uholdbar trafikksituasjon som per nå er mer enn 10000 ÅDT. Egil Bø fikk også for noen år siden tilbake tildelt to tomter ved en dispensasjon fra LNF reguleringen. Posisjonen argumenterte med at inntektene fra to boliger skulle brukes til oppgradering av eggproduksjonen i henhold til nye EU krav. En slik oppgradering har ikke funnet sted per i dag.
Politiker | Parti | Medlemstype | E-Post |
---|---|---|---|
Ole Kristian Udnes | H | Utvalgsleder | ole.udnes@baerum.kommune.no |
Terje Hegge | H | Nestleder | terhegge@online.no |
Odd Willy Lørstad | Ap | Medlem | lorstad@gmail.com |
Ida Ohme Pedersen | Frp | Medlem | ida_opedersen@hotmail.com |
Roger Jensen | Ikke politiker | Medlem | roger.jensen@baerum.kommune.no |
Tiril Eid Barland | V | Medlem | Tiril.barland@venstre.no |