Utvalg: | Planutvalget |
---|---|
Dato: | 05.11.2020 17:00 - 22:00 |
Møtested: | Microsoft Teams |
Sakskart: | ![]() ![]() |
Møteprotokoll: | ![]() |
Vedtak:
Protokoll fra Planutvalgets møte 22. oktober 2020 godkjennes slik den foreligger.
Votering:
Enstemmig godkjent.
Vedtak:
Planutvalget slutter seg til kommunedirektørens begrunnelse, og omgjør ikke vedtaket av 4. juni 2020.
Saken sendes fylkesmannen som avgjørende organ.
Votering:
Ved alternativ votering mellom kommunedirektørens forslag og Pedersens forslag, ble kommunedirektørens forslag vedtatt med 8 mot 1 stemmer (Frp).
Vedtak:
Planprogram for detaljreguleringer for Granfos, som vist i dokument 5123592 fastsettes, jf. plan- og bygningsloven § 12-9, jf. § 4-1med følgende tillegg:
Granfosplanen tas formuleringene under inn i planprogrammet.
• Under 1.1 Formål legges følgende til: Planen skal ivareta det levende naturmiljøet og naturkvalitetene i Lysakerelva med kantsone og bidra til å styrke forholdene for laks og sjøørret.
Følgende forhold tas hensyn til:
• I det videre reguleringsarbeidet må det legges vekt på at utviklingen av de ulike områdene 1, 2 og 3 i tråd med de to alternativene i VPOR og Mustads eget forslag, må kunne kombineres innbyrdes. Slik at VPOR forslag for område 1 for eksempel kan kombineres med Mustads forslag for område 2. Dette vil gi planarbeidet fleksibilitet.
Følgende punkt fra Viken fylkeskommune innspill til planprogrammet innlemmes i planprogrammet:
Oppfordrer til medvirkning, særlig barn og unge.
Det vurderes et langsiktig prosjekt som utforsker muligheten for å introdusere laks og sjøørret ovenfor Fåbrufossen. I nært samarbeid med kompetansemiljøer og lokale interesseorganisasjoner.
Votering:
Fellesforslaget fremmet av Bøe i 2 kulepunkter ble enstemmig vedtatt.
Kleppes forslag punkt 1 ble enstemmig vedtatt.
Kleppes forslag punkt 2 fikk 2 stemmer og falt (Ap, SV).
Kleppes forslag punkt 3 fikk 3 stemmer og falt (Ap, SV, MDG).
Fellesforslaget fremmet av Bøe vedrørende Fåbrufossen ble enstemmig vedtatt.
Kommunedirektørens forslag ble enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Privat forslag til reguleringsplan, detaljregulering for Grorudenga 36 og 38 fremmes ikke, jf. plan- og bygningsloven § 12-11.
Mindretallsanke fra Ida Ohme Pedersen (Frp)
Saken forelegges formannskapet til avgjørelse.
Votering:
Fellesforslagt fremmet av Kleppe fikk 2 stemmer og falt (Ap, Frp).
Kommunedirektørens forslag første avsnitt ble vedtatt mot 2 stemmer (Ap, Frp).
Kommunedirektørens forslag andre avsnitt fikk 4 stemmer og falt (H).
Vedtak:
Dispensasjon fra reguleringsplan for Jong Vestre/Emma Hjort syd, plan ID1979042 for bruksendring av driftsbygning på gnr 49 bnr 1 til kontorvirksomhet gis i medhold av plan- og bygningsloven kapittel 19, for en periode på 10 år.
Begrunnelse:
Driftsbygningen har ikke lenger noen funksjon i driften av gården, da jorda er leid bort. En eventuelt framtidig moderne landbruksdrift med driftssenter på gården, må antas å kreve annen bygningsstandard enn den eksisterende. Det er derfor vanskelig å se at agronomiske hensyn skal stå i veien for bruksendringen slik den er framstilt, men viktig å avgrense kundebesøk og trafikk som kan komme i konflikt med jordbruksdriften.
Bønder oppfordres av staten til å drive tilleggsnæring på gården og Innovasjon Norge finansierer i stor grad investeringer til tilleggsnæring, inkludert ombygging av driftsbygninger.
Hensynene bak reguleringsplanens bestemmelser vedr. landbruk er følgelig ikke vesentlig tilsidesatt.
Eier av Vestre Jong har drevet samme virksomhet med dispensasjon i 25 år. Et avslag slik at kontorvirksomheten må nedlegges vil ha ulemper, også samfunnsøkonomiske, mens en fortsatt dispensasjon ikke har noen kjente ulemper.
Votering:
Ved alternativ votering mellom kommunedirektørens forslag og fellesforslaget fremmet av Gjølme, ble fellesforslaget vedtatt med 6 mot 3 stemmer (MDG, Ap, SV).
Vedtak:
Oversikt over planlagte saker til Planutvalget 2021 tas til orientering.
Votering:
Kommunedirektørens forslag ble enstemmig vedtatt.
Forslag til vedtak:
Refererte dokumenter tas til orientering slik de foreligger med følgende tillegg:
Oversendes kommunedirektøren:
Referatsak nr. 4 Massehåndtering- alternative lokaliseringer:
Notatet svarer ikke på det vi forventer. Notatet om massehåndtering er ikke uttømmende og viser ikke i tilstrekkelig grad hele handlingsrommet knyttet til massehåndtering. Utvalget ber om at det legges frem et nytt notat som viser hvordan håndteringen av masser gjennomføres hvis Brenna ikke tas i bruk.
Det skal fremkomme når de ulike områdene, som Dumpa, Lakseberget og evt friluftsøy i Lyskaerfjorden, er operative og tatt i bruk. Denne oversikten må sammenstilles med fremdriften til Fornebubanen, E18, E16 og Ringeriksbanen.
Det skal legges særlig vekt på muligheten for bruk av Avtjerna/Lorangmyr, Franzefoss og Steinshøgda. Det er behov for ulike scenario:
• at områdene tas i bruk til flere nasjonale samferdselsprosjekter i tillegg til E16 og Ringeriksbanen.
• endret fremdrift ved en eventuell utsettelse av Ringeriksbanen og/eller E16.
Votering:
Fellesforslaget fremmet av Bøe første og andre avsnitt ble enstemmig oversendt kommunedirektøren.
Fellesforslagets siste avsnitt ble vedtatt oversendt kommunedirektøren mot 1 stemme (Ap).
Forøvrig ble saken enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Dokumenter tas til orientering slik de foreligger.
Votering:
Enstemmig godkjent.
Vedtak:
Forslag til planprogram med byplangrep for Sandvika sentrum nord og kollektivknutepunkt, med utredningsprogram for Viken hovedkontor v/Leif Tronstadsplass 7,som vist i dokument 5147319, sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn, jf. plan- og bygningsloven § 12-9 med følgende endring:
Vi forventer at det utvikles alternativer hvor cotehøyden tilsvarer Elias Smiths vei 20-24.
Habilitetsvurdering – Ida Ohme Pedersen (Frp)
Spørsmålet om inhabilitet etter kommuneloven § 11-10 første ledd jf. forvaltningsloven § 6 andre ledd om at inhabilitet inntrer hvis det foreligger andre særegne forhold som er egnet til å svekke tilliten til hennes upartiskhet; blant annet skal legges vekt på om avgjørelsen i saken kan innebære særlig fordel, tap eller ulempe for henne selv eller noen hun har nær personlig tilknytning til.
Planutvalget vedtok enstemmig, etter en samlet vurdering at det ikke er grunnlag for å konstatere inhabilitet i denne saken. Saken innebærer ingen særlig fordel e.l. for Pedersen som privatperson. I rollen som folkevalgt må representantene ha relativt stort slingringsmonn før det konstateres inhabilitet. Folkevalgte både kan og skal fremme bestemte interesser i saker. Pedersen utøver sin plikt som folkevalgt ved å stille i møtene og representere velgernes interesser. Selv om Pedersen senere skal behandle spørsmålet i fylkeskommunen, blir det ikke riktig å si at hun representerer fylkeskommunen når saken behandles i Bærum. Pedersen representerer velgerne i Bærum som har stemt henne frem.
Votering:
Zimmers forslag vedrørende bussterminal fikk 3 stemmer og falt (MDG, SV, Ap).
Zimmers forslag vedrørende boliger på Leif Tronstad Plass fikk 1 stemme og falt (MDG).
Zimmers forslag vedrørende byggehøyde fikk 2 stemmer og falt (MDG, SV).
Zimmers forslag vedrørende Løkketangen fikk 2 stemmer og falt (MDG, SV).
Fellesforslag fremmet av Bøe ble vedtatt med 8 mot 1 stemmer (MDG).
Kleppes forslag i 2 punkter fikk 2 stemmer og falt (Ap, SV).
Kleppes forslag om helhetlig planlegging fikk 2 stemmer og falt (Ap, SV).
Kommunedirektørens forslag ble vedtatt mot 1 stemme (SV).
Vedtak:
Forslag til offentlig reguleringsplan, detaljregulering for Eineåsen ungdomsskole, planID 2019014, som vist på plankart, dokument 5102152, og i bestemmelser, dokument 5102151, sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn, jf. plan- og bygningsloven § 12-10 med følgende tillegg og endringer:
Mua økes til minst 21 m² og har som mål 25 m² per elevved å gjøre en eller flere av følgende tiltak:
1. Redusere fotavtrykket på bygget ved å optimalisere arealbruken uten at den går å bekostning av inne arealet for barna.
2. Benytte deler av laveste tak til uteoppholdsareal. Hvis det fører til større behov for vannabsorberende flater så må kvadratmeter harde flater på bakken reduseres.
3. Legge innkjøring/snuplassen foran skolen under bakken med lokk over som fungerer som uteareal for skolebarna.
Det legges til grunn at det skal benyttes solceller på hele høyeste bygning.
Bærum skal være en klimaklok kommune.
Det foreslås derfor at det legges inn en bestemmelse i reguleringsplanen om 50% utslippsfri og 50% fossilfri byggeplass.
Det bes legges stor vekt på arbeidet med å i hensynta utfordringene som er knyttet til adkomsten til og fra skoleområdet. Og at man ser på dette i arbeidet med rekkefølgebestemmelser. Det utarbeides en oversikt over en alternativ løsning for parkeringsplasser til 2.gangs behandling.
Votering:
Zimmers forslag vedrørende kiss and ride fikk 2 stemmer og falt (MDG, SV).
Fellesforslag fremmet av Kleppe ble vedtatt med 5 mot 4 stemmer (H).
Forslag fra Kleppe ble enstemmig vedtatt.
Forslag fra Bøe ble vedtatt med 8 mot 1 stemmer (Frp).
Forslag fra Pedersen fikk 1 stemme og falt (Frp)
Forslag fra Molle ble enstemmig vedtatt.
Kommunedirektørens forslag ble enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Planutvalget opprettholder vedtak av 22.oktober 2020 hvor vi delvis omgjorde bygningssjefens vedtak slik at det ble tillatt innglassing (tårnstue) for seksjon 4-44 – sammenfallende med de øvrige innglassingene mellom tårnstuene, og iht brannprosjekteringen.
Planutvalget opprettholder fra møtet 22. oktober 2020 tilleggsvilkår til gitt dispensasjon for innglassing av tårnstuer, om at slik gjennomføring skal skje under ett.
Nytt tilleggsforslag til delvis omgjøring:
Planutvalget omgjør delvis bygningssjefens vedtak av 24. februar 2020, slik at det gis tillatelse til omsøkt utvidelse av takterrasser inntil parapet/gesims.
Begrunnelse:
Planutvalget har etter en konkret vurdering kommet til at tiltaket ikke er i strid med plan- og bygningsloven § 29-2. Utvalget slutter seg til klagers vurdering av at tiltaket gir en begrenset visuell endring totalt sett, at den ikke vil svekke det arkitektoniske særpreget, og at det vil opprettholde et enhetlig fasadeuttrykk. En utvidelse av takterrasser slik at terrasserekkverkene flyttes ut mot gesims/parapet mot Bernt Balchens vei/Forneburingen og grøntdrag i syd vurderes å inneha gode visuelle kvaliteter både i seg selv og i forhold til funksjon, naturlige omgivelser og plassering.
Det er videre ansett som positivt at tiltaket vil gi større og bedre uteoppholdsarealer og bedre solforhold.
Votering:
Fellesforslagets første og andre avsnitt ble enstemmig vedtatt.
Fellesforslagets siste avsnitt vedrørende nytt tilleggsforslag ble vedtatt med 6 mot 3 stemmer (Ap, MDG, SV).
Politiker | Parti | Medlemstype | E-Post |
---|---|---|---|
Eirik Trygve Bøe | V | Utvalgsleder | eirik.boe@baerum.kommune.no |
Elisabeth Hegg Gjølme | H | Nestleder | elisabeth.gjolme@baerum.kommune.no |
Reidar Kleppe | Ap | Medlem | reidar@goslia.no |
Ida Ohme Pedersen | Frp | Medlem | ida_opedersen@hotmail.com |
Tone Strand Molle | H | Medlem | tsm@strandinvest.no |
Terje Hegge | H | Medlem | terhegge@online.no |
Kim Erik Zimmer | MDG | Medlem | kimz621@hotmail.com |
Anita Malmer Solli | SV | Medlem | anita.malmer@gmail.com |
Ole Johan Aulie | H | Varamedlem | oja@petrolex.no |