Utvalg: | Formannskapet |
---|---|
Dato: | 17.11.2021 09:00 - 17:00 |
Møtested: | Formannskapssalen |
Sakskart: | ![]() ![]() |
Møteprotokoll: | ![]() |
Vedtak:
Protokoll fra formannskapets møte 03.11.2021 godkjennes slik den foreligger.
Votering:
Enstemmig godkjent.
Innstilling:
Kommunedirektørens forslag skal innarbeides med følgende endringer/tillegg:
Ny lokalvei langs sjøfronten, med ny bru over Sandvikselva, skal redusere dagens barriere mellom by og sjø og så langt som mulig legges i kulvert.
(tillegg/endringer i STORE BOKSTAVER):
Nytt utredningsforslag:
«Det utredes hvordan Henie-Onstad kunstsenter kan knyttes sterkere TIL SANDVIKA OG SJØFRONTEN, bl.a. gjennom en sjøpromenade HVOR KUNST OG KULTUR FORBINDER HENIE-ONSTAD MED KADETTANGEN OG SANDVIKA».
Prinsipper for byutvikling:
Tilleggsforslag til punkt 4: «Delområdene langs sjøfronten skal fremstå som varierte og inneholde en blanding av bolig, kultur, rekreasjon, næring, RAUSE TORG OG ATTRAKTIVE møteplasser – som bidrar til bærekraftig byutvikling.
Prinsipper om identitet:
Endringsforslag til punkt 2: «Sjøfronten skal styrke Sandvikas identitet SOM KUNST- OG KULTURBY, REGIONHOVEDSTAD og kommunesenter med gode rekreative tilbud».
- Nytt prinsipp: Det legges til grunn at det opprettholdes gang- og sykkelvei mellom Kadettangen og Sjøholmen/Høvikodden i hele perioden sjøfronten utvikles.
- Endring av det første prinsippet under "Prinsipper om natur og landskap": Biologisk mangfold innenfor Sandvikas sjøfront, på land og i vann skal ivaretas, styrkes og restaureres.
- Nytt prinsipp: Sandvika sjøfront skal utvikles på de gående og syklendes premisser.
- Endring av det første prinsippet under "Prinsipper om rekreasjon": Sandvikas sjøareal og sjøfront skal være byens felles byrom, med fokus på rekreasjon – til glede for alle brukere.
Votering:
Innstillingen fra MIK med Plans tillegg i uthevet skrift ble enstemmig vedtatt.
Fellesforslag H, V, Frp fremmet av Morten Skauge (H) første setning ble enstemmig vedtatt. Fellesforslaget andre setning ble vedtatt mot 1 stemme (R).
Vedtak:
1) Kommunen skal som eiendomsaktør ivareta langsiktige samfunnsmål for Bærumssamfunnet, slik de er formulert i Kommuneplanens samfunnsdel og i eiendomsstrategien hovedmål 1. For å avspeile dette, løftes delmål 6 frem som delmål 1 i Eiendomsstrategien.
2) Kommunedirektøren bes gjennomgå Eiendomsstrategien på nytt med sikte på å tydeliggjøre hvordan kommunen som eiendomsaktør kan bidra til denne måloppnåelsen.
3) Handlingsplanene vil være de sentrale verktøyene for å realisere eiendomsstrategien, og de bør inneholde forpliktende styringsmål, som viser hvordan de bidrar til oppfyllelse av delmålene. Kommunedirektøren bes fremlegge en fremdriftsplan for de ulike handlingsplanene.
4) Det vises til strategiens mål om å benytte Kalk Eiendom som kommunens primære verktøy for å forvalte kommersiell næringseiendom. Det vises også til kommunestyrets vedtak ifm HP 2021-24 om salg av kommunale eiendommer til kommunens eiendomsselskap, og det bes om en status vedrørende eiendommene Brambanigården og Budstikkegården.
5) Det bes om en egen sak som går gjennom hva Kalk Eiendom eier, hva som kan være aktuelt å selge til Kalk og hvordan forholdet er mellom Kalks vedtekter og de rammer for eventuelt salg i som er lagt gjennom MIKs vedtak om vilkår for et evt. salg av Brambani- /Budstikkagården.
Herunder om det er strategisk fornuftig å samle eiendom med slike vilkår som her legges sammen med ennen eiendom som evt forvaltes med tydeligere kommersielt formål.
5) KD bes utrede om det er formålstjenlig at kommunen primært eier formålsbygg. KD bes vurdere etablering av et eiendomsselskap til ikke-kommersielle formål. Med «ikke-kommersielle formål» kan også eiendommer som Strand restaurant, Presterud gård, Wøyen gård o.l. (ikke uttømmende liste) vurderes. Driftskonsekvensene av å opprette et slikt selskap bes også belyst i utredningen.
6) Tillegg under kulepunkt 3:
· Gjenbruk og sirkulær økonomi skal være en målsetning.
· Klima- og energi vurderinger skal vektlegges ved prioriteringer av verdibevaringstiltak.
Votering:
Fellesforslag H, Frp, V forslag 1 og 2 fremmet av Ole Kristian Udnes ble enstemmig vedtatt.
Ved alternativ votering mellom fellesforslaget H, V, Frp punkt 2 og kommunedirektørens forslag ble Udnes forslag vedtatt mot 2 stemmer (2 Ap).
Fellesforslaget punkt 4 ble vedtatt mot 1 stemme (R).
Tilleggspunktene under innstillingen fra Biom punkt 1 ble enstemmig vedtatt.
Fellesforslag H, V, Frp fremmet av Morten Skauge (H) ble vedtatt mot 2 stemmer (2Ap).
Kjell Maartmann-Moes forslag fikk 3 stemmer (2Ap, MDG) og falt.
Stein Stugus forslag 1 fikk 4 stemmer (2Ap, R, Sp) og falt.
Stein Stugus forslag 2 ble enstemmig vedtatt.
Innstilling:
Eier-representant Per Arne Nyberg
Personlig vararepresentant Petter Melsom
Votering:
Innstillingen ble enstemmig vedtatt.
Innstilling:
Opnevningen gjøres i kommunestyret.
Innstilling:
Det velges ny vararepresentant til Hovedutvalget for miljø, idrett og kultur på Høyres liste. Kandidat fremmes i møtet.
Hovedutvalget for barn og unge velger ny vararepresentant til Blommenholm skoles samarbeidsutvalg.
Oppnevningen gjøres i kommunestyret.
Innstilling:
1. Med hjemmel i ekteskapsloven § 12 bokstav b delegerer kommunestyret vigselsmyndighet til følgende ansatte ved Politisk sekretariat: Eirik Lindstrøm, Tone Halvorsen, Bente Skåret, Irene Jensen, Sara Synøve Rikheim, Borgny Danielsen, Sindre Lågøen Hjetland, Stig Olai Kapskarmo, Mette Rambøl og Elise Marie McCourt.
2. Med hjemmel i ekteskapsloven § 12 bokstav b delegerer kommunestyret vigselsmyndighet til Berit Inger Øen.
3. Myndigheten er delegert fra og med kommunestyrets vedtakstidspunkt, 24.11.21. Fra samme tidspunkt oppheves tidligere delegasjon av vigselsmyndighet.
4. Kommunestyrets vedtak om delegasjon av vigselsmyndighet inntas i del 2 av kommunens «Reglementer for folkevalgte organers virksomhet».
Votering:
Forslag til vedtak ble enstemmig vedtatt.
Innstilling:
Rapporten KOSTRA-nøkkeltall 2020 tas til orientering.
Votering:
Likelydene innstilling fra utvalgene ble enstemmig vedtatt.
Innstilling:
Revidert Langsiktig driftsanalyse- og investeringsplan 2021-2040 (LDIP) legges til grunn for arbeidet med Handlingsprogram 2022-25 med følgende tillegg/endringer:
1. De idrettsanleggene på Fossum som ligger i anleggsplanen skal ikke utsettes som følge av LDIP 2021-40.
2. Fossum legges inn for bolig- og næringsutvikling tidligst fra 2032.
3. Avtjerna gjeninntas for fremtidig bolig- og næringsutvikling etter 2040.
4. Langsiktig befolkningsvekst i Bærum dempes og langtidsprognosene justeres slik at Bærum planlegger for å ta sin relative andel av veksten i hovedstadsregionen.
Votering:
Ved alternativ votering mellom revidert innstilling fra utvalgene og Kjell Maartmann-Moes forslag ble innstillingen vedtatt mot 4 stemmer (2Ap, MDG,R).
Tilleggspunktet under MIKs innstilling ble enstemmig vedtatt.
Torbjørn Espeliens forslag fikk 1 stemme (Frp) og falt.
Fellesforslag H, Ap nr. 1 fremmet av Morten Skauge (H) ble vedtatt mot 4 stemmer (2V, MDG, R).
Fellesforslag H, Ap nr. 2 ble vedtatt mot 3 stemmer (2V, R).
Fellesforslag H, V, Frp fremmet av Morten Skauge (H) ble enstemmig vedtatt.
Kjell Maartmann-Moes tilleggsforslag fikk 3 stemmer (2Ap, R) og falt.
Innstilling:
Votering:
Forslag til vedtak ble enstemmig vedtatt.
Innstilling:
1. Budsjett og økonomiplan 2022–2025
De økonomiske rammer og prioriteringer som fremgår av Kommunedirektørens forslag, korrigert for tilleggsinnstilling, vedlegg og tilhørende notater, samt endringer som følger av formannskapets enkeltvedtak, legges til grunn for den økonomiske planleggingen i budsjett og økonomiplanperioden.
2. Årsbudsjett 2022
A. Driftsrammer
I. Driftsbudsjettet for 2022 vedtas som vist i Bevilgningsoversikt drift (1A), med spesifisering i Sum bevilgninger drift (1B), slik de fremkommer i vedlegg til Kommunedirektørens forslag til budsjett og økonomiplan, korrigert for tilleggsinnstilling, vedlegg og tilhørende notater, samt endringer som følger av formannskapets enkeltvedtak.
II. Kommunedirektøren gis fullmakt til å overføre midler fra lønnsreserven til de enkelte tjenesteområder når de kommunale lønnsforhandlingene er gjennomført og endelige pensjonsutgifter er fordelt.
B. Investeringsrammer
I. Investeringsbudsjettet for 2022 vedtas som vist i Bevilgningsoversikter investering (2A) og Bevilgningsoversikter investering (2B), slik de fremkommer i vedlegg til Kommunedirektørens forslag til budsjett og økonomiplan, korrigert for tilleggsinnstilling, vedlegg og tilhørende notater, samt endringer som følger av formannskapets enkeltvedtak.
C. Skatt
I. Formuesskatt for 2022 utskrives etter den maksimalsats Stortinget bestemmer.
II. Forutsetningene i Kommunedirektørens skatteanslag er at inntektsskatt for 2022 utskrives etter den maksimalsats Stortinget bestemmer.
D. Låneopptak 2022
I. Bærum kommune tar opp inntil 1 706 millioner kroner i lån til finansiering av investeringer jf. Kommunelovens § 14-15 første led, korrigert for tilleggsinnstilling, vedlegg og tilhørende notater, samt endringer som følger av formannskapets enkeltvedtak.
II. Bærum kommune tar opp inntil 500 millioner kroner i lån til finansiering av videre utlån til boligformål jf. Kommunelovens § 14-17.
E. Avgifter, gebyrer og egenbetalingsordninger
I.Avgifter/gebyrer og priser for tjenester vedtas slik de fremkommer under Priser og gebyrsatser 2022, med de endringer som fremgår av formannskapets enkeltvedtak.
Partiene la frem sine forslag til enkeltvedtak i samlet oppstilling.
Forslagene ble fremmet og votert over. For innstillinger, forslag og voteringer, se eget skjema som en del av protokollen.
Sak 263/21 Budsjett- og økonomiplan 2022-2025 - tilleggsinnstilling ble behandlet parallelt.
Votering:
Ordførerens forslag 1, 2, 3 og 4 ble vedtatt mot 4 stemmer (2Ap, MDG, R).
Ordførerens forslag 5 ble vedtatt mot 1 stemme (R).
Øvrige punkter i innstillingen ble enstemmig vedtatt.
Innstilling:
Votering:
Likelydende innstilling fra utvalgene ble enstemmig vedtatt.
Vedtak:
Refererte dokumenter tas til orientering slik de foreligger.
Votering:
Tatt til orientering.
Vedtak:
Dokumenter tas til orientering slik de foreligger.
Votering:
Tatt til orientering.
Innstilling:
Dag Nyeggen fritas fra sine folkevalgte verv ut kommunestyreperioden.
Det velges nye vararepresentanter til Hovedutvalget for bistand og omsorg og Råd for personer med funksjonsnedsettelse.
Hovedutvalget for barn og unge velger nytt medlem av samarbeidsutvalget for Haug skole og ressurssenter.
Oppnevningen gjøres i kommunestyret.
Politiker | Parti | Medlemstype | E-Post |
---|---|---|---|
Kjell Maartmann-Moe | Ap | Medlem | kmaartma@online.no |
Torbjørn Espelien | Frp | Medlem | torbjorn.espelien@baerum.kommune.no |
Maria Barstad Sanner | H | Medlem | mbarstadsanner@gmail.com |
Morten Skauge | H | Medlem | morten.skauge@gmail.com |
Dag Egil Strømme | H | Medlem | dagegil2509@gmail.com |
Haakon Kvenna Veum | H | Medlem | haakon.veum@hotmail.com |
Ole Kristian Udnes | H | Medlem | ole.udnes@baerum.kommune.no |
Lisbeth Hammer Krog | H | Medlem | lisbeth.krog@baerum.kommune.no |
Siw Wikan | H | Medlem | |
Cristin Xiaojun Liu | MDG | Medlem | xiaojun.cristin@gmail.com |
Stein Stugu | R | Medlem | stugu@online.no |
Eirik Trygve Bøe | V | Medlem | eirik.boe@baerum.kommune.no |
Wenche Steen | V | Medlem | wenchesteen59@gmail.com |
Bjørn Martin Johnsen | Ap | Varamedlem | bjorn.johnsen@baerum.kommune.no |
Finn Hebbe Johnsrud | Sp | Varamedlem | finn-heb@online.no |
Geir B. Aga |